Uw adviescentrum voor een begrafenis of crematie

Rouwcentrum Gielis-Veremans organiseert de begrafenis of crematie in Hoboken en Kontich en bespreekt vooraf met u de mogelijkheden om uw dierbare overledene een mooi afscheid te geven.

Voorafbespreking

Er komt veel kijken bij het regelen van een rouwplechtigheid. Het is daarom goed om een idee te hebben van de wensen van de overledene en de mogelijkheden wat betreft de uitvoering daarvan. Dit alles kunt u met ons bespreken op een voorafbespreking. 

Tijdens zo’n bespreking overlopen we met u zorgvuldig alle mogelijke opties om afscheid te nemen van uw dierbare. Daarbij houden we rekening met uw persoonlijke wensen en uiteraard met die van de overledene.

Begrafenis of crematie

Bij een crematie is het bijvoorbeeld aangewezen om na te denken over het feit of de crematie voor of na de plechtigheid dient te gebeuren. Daarbij is ook de bestemming van de as een belangrijk punt. Hiervoor zijn tegenwoordig veel mogelijkheden:

  • Het uitstrooien van de as op een strooiweide
  • Het bijzetten van de urne in een columbarium of urnenveld
  • De urne zelf in bewaring nemen (bijvoorbeeld in een sierurne of asjuweel)

Uitvaart

Niet iedereen is gelovig en niet iedereen hangt hetzelfde geloof aan. We geven graag advies over de mogelijkheden van kerkelijke of burgerlijke plechtigheden. Een belangrijk punt is onder andere de keuze van de kist, maar ook tijdens het opstellen van de rouwbrief staan wij u graag bij met onze expertise. Om de treurende nabestaanden te ontlasten van deze taak, bieden we u de mogelijkheid om alles vooraf vast te leggen bij u thuis of bij ons in Hoboken of Kontich

Voor meer informatie kunt u ons steeds bellen of mailen, wij staan steeds te uwer beschikking. Ook via de contactpagina van onze website kunt u bij ons terecht.