Uw toeverlaat na het overlijden van uw dierbare

Rouwcentrum Gielis-Veremans is uw steun en toeverlaat bij het overlijden van een dierbare in Hoboken, Kontich en omstreken. De periode na het overlijden is erg onzeker en u heeft ongetwijfeld vele vragen waar u snel een duidelijk antwoord op wenst te krijgen. Op deze pagina kunt u lezen hoe wij tewerk gaan zodra er een overlijden werd vastgesteld.

Thuisoverlijden

Nadat de dokter het overlijden heeft vastgesteld en de officiële documenten heeft ingevuld, kunt u ons meteen opbellen zodat we kunnen zorgen voor de overbrenging van uw dierbare overledene naar ons privaat mortuarium in Hoboken of Kontich. U geeft de gewenste kledij met ons mee en wij zorgen voor de opbaring zodat u op een mooie en serene manier een laatste groet kunt brengen aan uw geliefde.

Overlijden in ziekenhuis of rust- en verzorgingstehuis (R.V.T.) met mortuarium

Uw dierbare kan in het mortuarium van het ziekenhuis blijven, maar u kunt ook kiezen voor overbrenging naar ons privaat mortuarium. Sommige ziekenhuizen of R.V.T.'s hebben geen mortuarium, in dat geval verzorgen wij de overbrenging automatisch.

Organisatie bij overlijden

Wij maken met u telefonisch een afspraak. U zult gevraagd worden om de identiteitskaart, het trouwboekje (indien van toepassing) en het rijbewijs van de overledene mee te brengen naar onze ontmoeting. Deze meeting kan plaatsvinden bij u thuis of in één van onze zaken in Kontich of Hoboken. Belangrijk voor een eventuele overbrenging is dat u de gewenste kledij van de overledene meegeeft aangezien de opbaring onmiddellijk na de overbrenging gebeurt.

Voorbereiding

Op het moment waarop u afscheid moet nemen van een geliefde, bent u overmand door verdriet. Wij begrijpen maar al te goed dat elke administratieve en organisatorische vraag op zo’n moment bijzaak is voor u en uw familie. Toch is het van belang om na te denken over het begraven of cremeren van de overledene, over de organisatie van de plechtige dienst, over het aantal rouwbrieven en rouwprentjes (met of zonder foto), over de tekst op de binnenzijde van het prentje en over de locatie voor een eventuele koffietafel. Bovendien dient u te beslissen voor hoeveel personen u een plechtigheid en een koffietafel wenst te organiseren zodat wij gericht aan de slag kunnen gaan. Wij staan u met professioneel advies bij van A tot Z en proberen zoveel mogelijk zorgen uit uw handen te nemen.

Afwikkeling

Organisatorisch zorgen wij voor alles. U hoeft zelf geen kerk, aula of koffietafel te boeken. Na de bespreking kunnen we een prijsbepaling op maat van uw wensen en verwachtingen opmaken. Heeft u nog vragen? Contacteer ons dan gerust telefonisch of via de contactpagina van onze website.